Utflykter med Torrevieja som bas

juli 15, 2022
av admin
  • Namnlös design (79)

Många tillbringar längre perioder i Torrevieja, framför allt höst till vår när Sveriges klimat lockar som minst. Det är lätt att vara utomhus och njuta lite mer av livet när solen värmer, även mellan november och mars månad. 

Torrevieja erbjuder många upplevelser med sitt mikroklimat och många olika områden. Från vackra promenader i naturen vid saltsjöarna till marknader och museum, golf, ett trevligt uteliv och många bra restauranger. Dessutom finns det fina, lite större städer som Alicante och Elche på praktiskt avstånd. Samtidigt går det att göra lite längre utflykter med Torrevieja som praktisk bas.

Hitta dina utflykter och upplevelser

Genom att gå in på hellotickets.se går det att hitta upplevelser och utflykter i olika städer runt om i Spanien. Sidan är kostnadsfri att använda och kräver inget medlemskap. Du hittar guidade turer, entrébiljetter och mycket annat genom att söka på stad eller område.

Informationen är på svenska så du läsa i lugn och ro om olika sevärdheter och utflykter. Det är ett smidigt och tryggt sätt att utforska upplevelser utan att behöva stressa när du väl kommer fram. En del sevärdheter kan annars innebära långa köer. Det kan även vara svårt att komma över biljetter den dagen du vill.

Du även ta del av recensioner och omdömen från personer som testat utflykterna. Det gör det lättare att hitta något som passar dina preferenser.

Granada – väl värt ett besök från Torrevieja

Ska du stanna en längre period i Torrevieja är Granada en upplevelse. Att ta sig till Granada tur och retur från Torrevieja är enklast med bil. Det finns även direktbuss med avgångar flera gånger i veckan som går från Alicante eller Murcia till Granada. 

Granada stad är både vacker och charmerande. Den bästa årstiden att besöka staden är vår och höst. Eftersom staden ligger vid foten av Sierra Nevada i Andalusien kan det bli riktigt kallt på vinter. Sommartid blir det ofta mycket varmt och det kan bli trångt på gatorna. 

Staden som även är en livlig studentstad är väl värt ett besök med sina vackra byggnader, kulinariska upplevelser och shopping. Granada är känt för sina generösa tapas som du får när du beställer en förfriskning. 

Det moriska kvarteret Albaicín, eller Albayzin som är det moriska namnet kombinerar ringlande gränder med spännande butiker. Kvarteret ligger på en kulle och har en otrolig utsikt över staden. Att bara strosa runt ger en historisk förståelse för det moriska arvet i Spanien. Är du intresserad av historia går det att boka stadsvandringar med guide. Det finns även biljetter till föreställningar, shower och matupplevelser. 

Besök Granadas juvel Alhambra – glöm inte att förboka biljetter

Moriska palatset Alhambra står med på UNESCO:s världsarvslista och är Granadas juvel. För att vara garanterad att komma in den dagen du vill är det bäst att förboka biljett. Det finns bara ett visst antal biljetter varje dag och efterfrågan är i perioder högre än tillgången. 

Alhambras historia sträcker bakåt i historien ända till 1200- och 1300-talen. Det är ett världsarv som håller för turistrycket i och med att bara ett visst antal personer släpps in åt gången. Utsikten, de välvårdade trädgårdarna och alla vackert utsmyckade byggnaderna är ett minne för livet.

Det finns olika varianter av biljetter som ger dig inträde såväl dagtid som kvällstid. Kvällstid när mörkret fallit är Granada vackert upplyst vid dina fötter. En del biljetter kombinerar både dagtid och kvällstid vilket är att rekommendera. Dagtid slås du av den helt fantastiska utsikten och det är inte svårt att föreställa sig det händelserika livet i palatset. 

För att få en bättre inblick i spansk historia där morerna har haft stort inflytande är det bra att välja en guidad tur. Du får även höra spännande berättelse och sägner som såklart omger ett så pass historiskt viktigt världsarv. 

Många fler utflykter med Torrevieja som bas

Bor du längre perioder i Torrevieja finns det massor med spännande städer att utforska. Tack vare närheten till Alicantes flygplats och tågstation men även långfärdsbussar går det smidigt att resa. Det gör att du kan utforska Sevilla, Barcelona eller Madrid några dagar utan stress.

Att resa flera tillsammans blir även lättare när det går att förboka olika upplevelser. Det är även tryggare att veta att alla har biljetter till samma tider och dag. En fördel är även att det ger mer tid till att umgås och uppleva staden. 

Upplevelser kan även vara en trevlig överraskning eller present till den du reser med. Det gör det även underbart att komma hem till Torreviejas behagliga liv efter att ha fått lite nya intryck.

Skriv en kommentar eller tipsa oss om något