En populär aktivitet när man är utomlands är att gå på marknader. Där kan man hitta mängder med fina och begagnade saker. Det finns alltifrån prydnadssaker till kläder och frukt och bröd. När man är utomlands kan det vara extra gott att handla frukt till frukost eller köpa nybakat bröd. Torrevieja i sydöstra Spanien är ett populärt resmål som erbjuder det mesta man kan tänkas behöva under en solsemester.

Flera marknader

Marknaden Torrevieja marknad ligger bredvid vattenparken Aquopolis och denna marknad är endast öppen och aktiv på fredagar. Här kan man hitta lite allt möjligt och det finns hela sju ingångar till marknaden. Går man på en strandpromenad vid Marina kan man passa på att ta sig en titt förbi Torrevieja hantverksmarknad. Den är öppen alla dagar i veckan året runt och erbjuder olika hantverk. Befinner man sig vid Canal del Acequión på en onsdag kan man ta en titt på La Mata gatumarknad. Här finns det omkring 200 bås som erbjuder lite allt möjligt.

Marknader på flera dagar

Det finns ett antal marknader i Torrevieja som antingen hålls på antingen fredagar, lördagar, söndagar och onsdagar. Gillar man att gå på marknad har man valt rätt om man väljer att åka till Torrevieja. Inför en resa är det bra att ha en resebudget. Förutom boende bör man även lägga undan pengar för mat och andra nödvändiga men även roliga aktiviteter. Har man det knapert kan man låna pengar utan UC ifall man hittar en sak som man bara måste ha. Det är idag väldigt enkelt att ansöka om ett snabblån då man kan göra det direkt i mobilen. Åker man till Torrevieja får man mycket för pengarna då det inte är alltför dyrt. Här kan hela familjen hitta passande aktiviteter oavsett om man har en stor eller liten plånbok.