I och runt Torrevieja  finns det en massa trevliga aktiviteter för hela familjen. Eller vad sägs om den största nöjespark/temapark i hela medelhavsområdet som ligger i Benidorm! Terra Mitica heter den och har verkligen något för alla åldrar och intressen. Terra Mitica är helt unik, man får resa tillbaka i tiden till alla de fem stora legendariska civilisationerna runt Medelhavsområdet nämligen, Det forna; Egypten, Grekland Rom, Iberiska samt ö-rikena.

Det fantastiska mikroklimatet här i Torrevieja gör det möjligt att utöva någon av sina favoritsporter och aktiviteter, såsom åretrunt spela golf, tennis, simning, segling, vattenskidor, vindsurfing, hästridning, go-kart, bowling, eller varför inte ta en varmluftsballong och se Torrevieja från ovan. Torrevieja har troligen den största båtmarinan i Spanien samt en antal mindre marinor såsom Campoamor och Cabo Roig för alla båtentusiaster!

Ta en medicinskt bad i det välgörande vattnet i La Manga, som sägs ha helande egenskaper, och rekommenderas för personer med hjärtproblem, reumatism och astma- och andningsproblem.

Om barnen blir trötta och uttråkade av att vistas på stranden eller vid poolkanten, varför inte då åka till vattenparken Aquopolis, en härlig vattenupplevelse med vågpool, bubbelbad, minigolf, restauranger samt mycket mer. Dessutom ligger det en safaripark nära platsen Santa Pola samt underjordiska grottor i Canelobre för den som är nyfiken på hur det ser ut i de fantastiska dropstensformationerna under jorden.

Torrevieja har dessutom en fantastisk landsbygd med berg och dalar, pinjeskogar, oliv- och mandelträd, apelsin- och citronodlingar och sist men inte minst de två stora salt sjöarna.

Tips till våra besökare

Om du har några tips kring Torrevieja som du vill dela med dig av till våra andra besökare får du gärna skriva det som en kommentar.
Vi publicerar alla bra tips här på Torreviejaguiden under rätt kategori.

Billgaste och bästa flygen till Torrevieja

För den som skall flyga till Torrevieja kan vi rekommendera den helt kostnadsfria jämförelsetjänsten Momondo.se. Där kan du snabbt och enkelt få upp en lista med olika flyg och avgångar till Torrevieja.
Hemsidan/tjänsten hjälper dig att hitta de billigaste, snabbaste och bästa alternativen när du skall flyga.
Du förbinder dig inte till något när du fyller i dina uppgifter och jämförelsetjänsten är helt gratis.

Boende och hotell

För att hitta de bästa och mest prisvärda hotellen Torrevieja kan du använda den kostnadsfria hemsidan Hotels.com. Hemsidan är på svenska och den listar alla hotell med bilder och tydlig information. Recensionerna från tidigare gäster är guld värda. De ger dig opartiska omdömen kring hur det är att bo på hotellet. Du förbinder dig inte till något när du använder Hotels.com och det är helt gratis att jämföra de olika hotellen.


Skriv en kommentar eller tipsa oss om något