Idag blir det alltmer vanligt att handla med kryptovalutor, på gott och ont. Speciellt populärt är det att investera i bostäder med någon kryptovaluta. Ett exempel på fastighetssäljare i Spanien är företaget Spain Homes. De har möjliggjort för investerare att köpa hus med kryptovalutor. Tekniken är under ständig utveckling och fler människor vill använda kryptovalutor som betalningsmedel när det kommer till att investera i hus eller bostad. I samband med att marknaden blir mer innovativ så blir kryptovalutor det också.

Hur går det till?

Processen går till på så vis att man hittar både säljare och köpare som är överens angående kryptobetalningar. Tillsammans med advokater går man sedan vidare med förvaltningen av dem depåkonton som är inblandade. Allting som berörs inom försäljningen betalas via ett bankkonto. Det krävs också lite mer säkerhetsåtgärder innan köpet kan genomföras helt och hållet. Kunden behöver genomgå en fysisk verifiering av samtliga dokument som ska vara med i den slutliga informationen. Innan processen är helt färdig ska både köpare och säljare ha likvärdig information.

Så, för att investera i kryptovalutor behöver du först hitta en kryptomäklare som kan hjälpa dig och passar dina behov. Sedan bör en registrering påbörjas hos den utvalda mäklaren. Efter det behöver du verifiera din identitet och det görs genom ID handlingar som till exempel körkort, pass eller annan identifieringsmetod. Denna process nämndes tidigare i texten och den kallas för KYC och betyder know your customer. Det finns mycket information om detta på nätet, det är en fördel om man känner sig säker på sin sak innan man börjar handla kryptovalutor. Det sista steget påbörjas när ditt konto är klart och aktiverat, du kan då påbörja att handla dina kryptovalutor. Som sagt, tänk på att det är viktigt att vara påläst och välj en mäklare som vill ditt bästa som kund.