jobba som guide i torrevieja

Att jobba som guide är ett både roligt och tillfredställande yrke där du ofta får röra på dig och träffa människor. Dessutom bidrar du till att förmedla kunskap till allmänheten och har på så vis en i högsta grad samhällsnyttig funktion. Man skulle kunna säga att du som guide gör världen till en lite bättre plats.

Varför jobba som guide?

Det finns flera anledningar till att jobba som guide. För det första finns det många jobb som guide som är utomhus och där du får röra på dig och gå väldigt mycket. Att få betalt för att vandra i naturen eller promenera kring historiska monument och byggnader kan knappast ses som något annat än en lyx och lönen för guider är i dagens läge minst sagt god. För det andra är jobbet som guide utvecklande för dig som person då du både får möta människor och jobba på din sociala kompetens samtidigt som du får lära dig extremt mycket om det område eller den plats där du är guide. För det tredje bidrar du som sagt till samhället på flera olika sätt. Bland annat bidrar du till att öka den allmänna kunskapen hos olika samhällsmedborgare. Kunskap och välinformerade samhällsmedborgare är en extremt viktig del i vårat demokratiska samhälle och en förutsättning för att det ska fungera. Dessutom kan du förgylla människors dag genom att dela med dig av intressant kunskap på ett engagerande sätt. Det hjälper alltså både samhälle och individer på flera olika sätt i ditt jobb som guide.

Torrevieja

Torrevieja är en fantastiska stad som ligger vid Spaniens östra kust. Att arbeta som guide där gör därför att man kan förvänta sig ett soligt och härligt arbete med mycket av den spanska lokala kulturen som en del av arbetsdagen. Helt enkelt en fantastiska plats att arbeta på.