Torreviejas emblem är symbolen för staden På havet syns segelbåtar vilket var det sätt man fraktade och exporterade salt till andra platser. De två små hus som man ser på land representerar början av Torrevieja som stad med en himmel ovanför översållad med havstrutar.

Torrevieja är omgiven av två stora och vackra naturliga sjöar salt vatten som utgör "Salinas de Torrevieja" och är en officiell spansk naturreservat. Dessa sjöar lockar ett brett utbud av fågellivet.

Hela området kring Torrevieja är berömd för sina salt produktion. Enorma salt sjöar omger delar av vägen ner från Alicante flygplats till Torrevieja.

Staden Torrevieja som fått sitt namn från ett gammalt torn (gamla = Vieja, torn = Torre), nämndes för första gången omkring 1800. Det blev berömd 1802, då man tog över saltet administrationen från Orihuela. Bortsett från salt industri, turism och fiske hålla staden levande. Hamnen i Torrevieja ger hemmet till 300 fiske fartyg och över 900 privata fritidsbåtar. En underbar utsikt, speciellt när solen går ner.

Antal boende i Torrevieja är ca (2016) 85 000 st.

Närmsta städer runt omkring Torrevieja:

Alicante 47 km
Alicante airport 36 km
Barcelona 570 km
Benidorm 77 km
Cartagena 55 km
Elche 35 km
Guardamar 12 km
La Marina 20 km
La Mata 5 km
Madrid 445 km
Murcia 46 km
Murcia airport 28 km
Orihuela 31 km
Santa Pola 33 km
Valencia 217 km

Tips till våra besökare

Om du har några tips kring Torrevieja som du vill dela med dig av till våra andra besökare får du gärna skriva det som en kommentar.
Vi publicerar alla bra tips här på Torreviejaguiden under rätt kategori.

Skriv en kommentar eller tipsa oss om något