Ett ”måste” för en förstagångsbesökare i Torrevieja är att besöka de vackra parkerna, vilka de många betecknas som nationalparker, dessa är Lagunas, La Mata, El Honda och Salinas i Santa Pola, där parkerna gästas av en olika fåglar. Även Torreviejas två enormt stora saltsjöar är omtyckta sevärdheter, där de används för regionens saltproduktion.

Parque Natural de La MataSaltsjö

Saltsjö

Andra sevärda byggnader och attraktioner som måste rekommenderas, är Casinot, en antik byggnad från 1896, som sägs vara Torreviejas äldsta. Vidare finns Torre del Moro, som ibland också kallas för Torre del Cabo Cervera, som är ett vakttorn från 1400-talet därifrån man kunde bevaka kustlinjen mot dåtidens många pirater. Torre del Moro ligger ca 5 km från centrum.

Tips till våra besökare

Om du har några tips kring Torrevieja som du vill dela med dig av till våra andra besökare får du gärna skriva det som en kommentar.
Vi publicerar alla bra tips här på Torreviejaguiden under rätt kategori.

Torre del Moro

Torreviejas hamn bör man också besöka, men hit hittar de flesta utan att närmare behöva presentera denna. Likaså den gamla och anrika järnvägsstationen. För sol- och badturister så har Torrevieja har dessutom några av de mest magnifika stränderna i området. Mer om detta under Stränder.

El Castell de Guadalest, som ligger nordväst om Benidorm är ett moriskt slott belägen högst upp på ett brant berg, detta ligger ca 1 1/2 timmes bilresa från Torrevieja och erbjuder en fantastisk utsikt.

Vidare finns också ett par intressanta och sevärda museum, bland annat:

- Torrevieja Museum of Sea and Salt

- Tomas Valcárcel Semana Santa Museum

- Ricardo Lafuente Museum

Låna pengar till nöjen

När man är ute och reser kan det snabbt åtgå en del pengar. Om du mot all förmodan behöver låna 1000 kr eller annat valfritt belopp så rekommenderar vi att du jämför räntans lån och avgift. Du kan hos Sverigekredit.se snabbt och enkelt jämföra alla långivarna på den svenska marknaden och hitta ett lån med bra villkor.

Billigaste och bästa flygen till Torrevieja

För den som skall flyga till Torrevieja kan vi rekommendera den helt kostnadsfria jämförelsetjänsten Momondo.se. Där kan du snabbt och enkelt få upp en lista med olika flyg och avgångar till Torrevieja.
Hemsidan/tjänsten hjälper dig att hitta de billigaste, snabbaste och bästa alternativen när du skall flyga.
Du förbinder dig inte till något när du fyller i dina uppgifter och jämförelsetjänsten är helt gratis.

Boende och hotell

För att hitta de bästa och mest prisvärda hotellen Torrevieja kan du använda den kostnadsfria hemsidan Hotels.com. Hemsidan är på svenska och den listar alla hotell med bilder och tydlig information. Recensionerna från tidigare gäster är guld värda. De ger dig opartiska omdömen kring hur det är att bo på hotellet. Du förbinder dig inte till något när du använder Hotels.com och det är helt gratis att jämföra de olika hotellen.


Skriv en kommentar eller tipsa oss om något