Ett ”måste” för en förstagångsbesökare i Torrevieja är att besöka de vackra parkerna, vilka de många betecknas som nationalparker, dessa är Lagunas, La Mata, El Honda och Salinas i Santa Pola, där parkerna gästas av en olika fåglar. Även Torreviejas två enormt stora saltsjöar är omtyckta sevärdheter, där de används för regionens saltproduktion.

Parque Natural de La MataSaltsjö

Saltsjö

Andra sevärda byggnader och attraktioner som måste rekommenderas, är Casinot, en antik byggnad från 1896, som sägs vara Torreviejas äldsta. Vidare finns Torre del Moro, som ibland också kallas för Torre del Cabo Cervera, som är ett vakttorn från 1400-talet därifrån man kunde bevaka kustlinjen mot dåtidens många pirater. Torre del Moro ligger ca 5 km från centrum.

Torre del Moro

Torreviejas hamn bör man också besöka, men hit hittar de flesta utan att närmare behöva presentera denna. Likaså den gamla och anrika järnvägsstationen. För sol- och badturister så har Torrevieja har dessutom några av de mest magnifika stränderna i området. Mer om detta under Stränder.

El Castell de Guadalest, som ligger nordväst om Benidorm är ett moriskt slott belägen högst upp på ett brant berg, detta ligger ca 1 1/2 timmes bilresa från Torrevieja och erbjuder en fantastisk utsikt.

Vidare finns också ett par intressanta och sevärda museum, bland annat:

- Torrevieja Museum of Sea and Salt

- Tomas Valcárcel Semana Santa Museum

- Ricardo Lafuente Museum

Skriv en kommentar eller tipsa oss om något