När du planerat vilka datum du ska resa till Spanien så är det dags att börja söka efter flygresor, hotell och eventuellt en hyrbil om du behöver det på plats i Spanien.

När du söker flygresor gör du det förslagsvis med fördel på nätet där du via diverse jämförelsesidor kan hitta alla flygbolag som reser till din destination i Spanien, eller vet du redan vilket flygbolag du vill använda som t.ex Norwegian eller Ryanair så besöker du deras sida direkt. När du ska resa till Torrevieja så är den närmaste flygplatsen Alicante ca 4 mil från Torrevieja och Murcia ligger på 7 mils avstånd. Så passa på att jämföra resor till båda destinationerna för att hitta den billigaste resan som passar er bäst. De flesta avgångarna från Sverige hittar du från Arlanda, tänk på att de riktigt billiga lågprisflygen ibland kan ha obekväma tider varför du kan behöva boka ett hotell för övernattning i Stockholm när du ska flyga från Arlanda.

När du väl landar i Alicante eller Murcia och ska ta dig vidare till Torrevieja så är det mest bekväma att ta en taxi från flygplatsen. Ett annat enkelt alternativ är att köpa biljett och ta flygbussen som avgår med jämna mellanrum flera gånger om dagen.

Behöver du en hyrbil och kommer åka runt under din vistelse i Spanien och Torrevieja så bokar du en hyrbil på nätet innan din avgång för resan. Runt flygplatserna finns många biluthyrare och du hämtar enkelt ut din bil som står redo när du landar. Tänk bara över vilka försäkringar du har och behöver så att biluthyraren på plats inte säljer på dig något i onödan.

Boende

Hur du ska bo avgör du bäst själv, och det finns många hotellkedjor, lägenheter och hus att hyra. Sök både på Blocket eller Airbnb för att hitta svenska privatuthyrare som hyr ut sina semesterbostäder. Kolla även in Booking.com där du utöver hotell även hittar andra former av boenden som tex lägenheter och hus.

Pengar till resan

Planera din reskassa och växla antingen in lite valuta på tex Forex innan avgång och kolla upp vilket bankkort som är mest fördelaktigt att använda på plats.
Glöm inte packa passet tillsammans med dina andra nödvändigheter för resan till Spanien.