Torreviejas kust består av över 2 mil vita sandstränder och vikar. Torreviejas stränder är väldigt lättåtkomliga både om man går till fots eller tar bilen då det är bra skyltat överallt. Skyltningen visar vad som finns på respektive strand såsom duschar, lekplatser för barnen, räddningsbojar, livräddare, utomhusgym mm.

Mellan varje strand ligger små härliga vikar, s k calas, där du kan snorkla, dyka och sola i lite mer avskildhet och lugn än de lite mer folktäta stränderna. Utanför några Torreviejas stränder ligger också en del fantastiska korallrev.

Playa de los Náufragos

Ta sig runt mellan stränderna
Det enklaste sättet att ta sig runt är via hyrbil. Momondo.se jämför hyrbilsfirmorna åt dig och hjälper dig att hitta det bästa och mest prisvärda alternativet.

Playa de los Náufragos

Denna strand är ligger strax söder om Torreviejas hamn, och är stranden med flest sportaktiviteter och unga besökare. Vattnet är väldigt rent och färgen på sanden är nästan vit. Områden ovanför är omgivet av Torreviejas saltsjöar och laguner. Stranden är ca 300 m lång, 45 m bred och har oftast många besökare, vilket kan få den att kännas trång under högsäsong.


Playa del Acequión

Denna strand ligger i hamnen, och är ett brett område av vit finkornig sand. Vid strandkanten ligger oftast ett par fiskebåtar samt på strandpromenaden ovanför ligger några trevliga strandbarer i bättre läge för svepa en kall öl eller ett glas vin.

Paseo Maritimo Juan Aparicio

Paseo Maritimo Juan Aparicio

Paseo Maritimo Juan Aparicio är en kuststräcka som nästan helt består av klippor. Här ligger två stycken konstgjorda stränder omgivna av betongpartier som skyddar mot inkommande vågor, vilket gör det till en perfekt ställe att simma på om man inte gillar stora medelhavsvågor och är på så sätt ett tryggt område att simma med barnen i.

Playa del Cura

Playa del Cura

Stranden Playa del Cura är en enormt populär kuststräcka som ligger mellan Margallo och norra delen av hamnen. Sanden här är gyllenbrun och omgiven av svajande höga palmer, några restauranger och små mindre affärer. På Playa del Curas strandpromenad är det alltid liv och rörelse, och det är ofta olika former av uppträdanden av gatuartister och liknande! Stranden är 400 m lång, 25 m bred för att ge er en bild om hur det ser ut.

Playa de los Locos

Playa de los Locos

Playa de los Locos är en lång och härlig strand som har guldskimrande sand och relativt små vågor vilket gör den till den perfekta familjestranden eller snarare för alla är den enormt härlig! I norr gränsar den till små klippor som går ända upp till Cabo Cervera. Denna strand är väldigt populär bland spanjorerna själva samt är också välanpassad för rörelsehindrade och den äldre publiken då den har direkt access till parkering.  Stranden är på ett ungefär 800 m lång, 30 bred.

Playa de La Mata

Stranden Playa de La Mata, La Mata som den bara heter i folkmun är tveklöst den vackraste samt längsta stranden tillhörandes Torrevieja. Detta då den har den mest finkorniga sanden och har ett helt underbart läge intill national parken sandynerna i La Mata. Detta är verkligen på alla sätt en strand värd att rekommenderas.
Stranden har lekplats för barn, restauranger, förstahjälpen-zon och möjlighet finns att hyra stolar och parasoll.

Strand för hundar

I torrevieja finns stränder där man får ha hund.
Dessa finns på Playa del Cura och udden Punto Margalla. Närmaste restaurangen därifrån är Las Columnas på udden
eller så kan det vara Coffé & Tapa som ligger före Playa Los Locos och kurvan Palangre.
Den andra stranden är innan Cabo Cervera (från stan sett) i La Mata. Strax efter Hotel Masa går man ner till havet och därifrån ser man vart det ligger.
Den kallas för Cala del Moro el Cala Mal Paso. Där är tyvärr lite klippigt och stenigt har det "gnällts" om på en annan hemsida.


Billgaste och bästa flygen till Torrevieja

För den som skall flyga till Torrevieja kan vi rekommendera den helt kostnadsfria jämförelsetjänsten Momondo.se. Där kan du snabbt och enkelt få upp en lista med olika flyg och avgångar till Torrevieja.
Hemsidan/tjänsten hjälper dig att hitta de billigaste, snabbaste och bästa alternativen när du skall flyga.
Du förbinder dig inte till något när du fyller i dina uppgifter och jämförelsetjänsten är helt gratis.

Boende och hotell

För att hitta de bästa och mest prisvärda hotellen Torrevieja kan du använda den kostnadsfria hemsidan Hotels.com. Hemsidan är på svenska och den listar alla hotell med bilder och tydlig information. Recensionerna från tidigare gäster är guld värda. De ger dig opartiska omdömen kring hur det är att bo på hotellet. Du förbinder dig inte till något när du använder Hotels.com och det är helt gratis att jämföra de olika hotellen.


Tips till våra besökare

Om du har några tips kring Torrevieja som du vill dela med dig av till våra andra besökare får du gärna skriva det som en kommentar.
Vi publicerar alla bra tips här på Torreviejaguiden under rätt kategori.

6 kommentarer

 1. Anna
  |

  Tycker att ni har missat att skriva om både La Zenia och Mil Palmeras 🙏🏻

  • admin
   |

   Hej Anna.

   Tusen tack för ditt tips!
   Om du vill får du gärna skriva lite mer info om La Zenia och Mil Palmeras så kan vi publicera det här på Torreviejaguiden för att hjälpa våra besökare.
   Skriv det här som en kommentar i så fall så publicerar vi det på sajten.

   Mvh admin på Torreviejaguiden

 2. Ing-Britt Jutterström
  |

  Neofragos är min favorit. Bra att det är långgrunt. Nära restauranger och buss. Nära mitt hem.

  • admin
   |

   Hej Ing-Britt.

   Tack för tipset!
   Om du vill får du gärna skriva lite mer info om Neofragos så kan vi publicera det på Torreviejaguiden för att hjälpa våra besökare.
   Skriv det här som en kommentar i så fall.

   Mvh admin på Torreviejaguiden

 3. Tiina Schmitt
  |

  Hej!
  Jag med fler hundägare skulle väldigt gärna ha en länk till tex information om vilka stränder tillåter hund, restauranger som tillåter hund, butiker osv…
  Svårt att veta annars
  MVH
  Tiina

  • admin
   |

   Hej Tiina.

   Tack för din input.
   Vi skall se vad vi kan få fram på det ämnet.

   Mvh admin på Torreviejaguiden.se

Skriv en kommentar eller tipsa oss om något