Att flyga direktflyg till Torrevieja från Arlanda tar ca 3 timmar och 55 minuter. Flyger du istället från Landvetter tar det ca 3 timmar och 30 minuter. Det går alltså väldigt snabbt och om man jämför med andra resmål så är Torrevieja ett av de mest lättillgängliga. När du bokar flyg är det viktigt att jämföra olika flygbolag och se vilka priser och villkor de kan erbjuda. Det gör du enklast på Momondo.se

Ibland kan du resa väldigt billigt om du hittar ett riktigt bra direktflyg eller om du kan tänka dig att mellanlanda någonstans i Europa innan du flyger vidare till eller från Torrevieja. Du får helt enkelt välja själv om det är priset eller restiden som är det viktigaste för dig. Oftast kan du hitta billiga flygresor med direktflyg till och från Spanien.

Alicante och Murcia - Närmsta flygplatser

Det enklaste är att välja flygplatsen Alicante. Alicante ligger ca 4 mil ifrån Torrevieja. Du kan också välja att flyga till Murcia som ligger ca 7 mil ifrån staden. Ett tips är att jämföra flygresor till båda destinationerna innan du bokar.

Tips inför resan till Torrevieja

Du kan lätt spara massa pengar på att jämföra flygresor på Momondo.se och ta det billigaste alternativet. Men det finns såklart en del nackdelar med det också. De flesta vet ju att man kan spara pengar på att mellanlanda och uthärda ett par timmar på flygplatsen, men räkna även in att mat och dryck på flygplatserna är väldigt kostsamt. Du kommer även få räkna med tidiga respektive sena ankomster eller avgångar. Att behöva ställa klockan sista natten på semestern är något mindre roligt för att ta sig till flygplatsen. Ställ dig själv frågan om du kan ha det lite obekvämt för att spara lite pengar, om svaret är "Nej" kanske du borde tänka innan du bokar den billigaste resan.

Transport från Alicante till Torrevieja

Ett enkelt sätt att ta sig runt är via hyrbil.
Momondo.se jämför hyrbilsföretagen och hittar det bästa och mest prisvärda alternativet för dig med endast några klick.

Även här kan du få problem om du har bokat den billigaste resan. Tänk på att den sista flygbussen från Alicante går 22:00, och du måste boka biljett 20 min innan avresa. Lågprisflygen ankommer oftast efter 22:00. Räkna därför med att behöva åka taxi ifrån Alicante. En taxiresa från Alicante till Torrevieja centrum ligger på ca 50 euro. Du kan också välja att hyra en bil på flygplatsen och slippa alla bekymmer. Vanligtvis köper man till Gps i bilen, men av egen erfarenhet hade vi väldigt svårt att hitta vägen till Torrevieja via den vi hyrde. Det hela löste sig med Google Maps Gps i mobilen.

Avgångar och priser med flygbuss från Alicante till Torrevieja

Det billigaste alternativet är att köpa en biljett till flygbussen minst 20 min innan avgång. Flygbussarna hittar ni på våning 4 och väljer plan 2 i hissen. Flygbussarna är expressbussar som kör på motorväg AP7 och inga stopp görs mellan destinationerna.

Biljettpris flygbuss - ca 6,92 euro - Gratis för barn under 4 år vid uppvisande av pass. Åldern måste kunna styrkas.

Restid flygbuss - ca 40 - 50 min

Tidtabell flygbuss - Alicante - Torrevieja 

8:00 - 10:00 - 11:00 - 12:00 - 13:00 - 14:00 - 16:00 - 17:00 - 18:00 - 19:00 - 20:00 - 22:00 sista avgång

Tidtabell flygbuss - Torrevieja - Alicante 

7:00 - 9:00 - 10:00 - 11:00 - 12:00 - 13:00 15:00 - 16:00 - 17:00 - 18:00 - 19:00 - 21:00 sista avgång

Tidtabeller och priser senast uppdaterade 2017-12-09

Jämför flygresor till Torrevieja

Flyg till torrevieja

Som vi nämner ovan så bör man alltid jämföra flyg innan man bokar. Tjänsten Momondo.se jämför helt kostnadsfritt flygbolagen åt dig.
Du får presenterat en lista med alternativ på olika flyg och kan sedan välja det som passar dig bäst. Hemsidan är på svenska och presenterar alla uppgifter om flygresorna på ett snyggt och enkelt sätt till dig som potentiell kund. Du förbinder dig inte till något när du använder Momondo för att jämföra olika flygresor och priser.

Tips till våra besökare

Om du har några tips kring Torrevieja som du vill dela med dig av till våra andra besökare får du gärna skriva det som en kommentar.
Vi publicerar alla bra tips här på Torreviejaguiden under rätt kategori.

10 kommentarer

 1. Juan
  |

  Hej.
  Jag använde Momondo när jag bokade flyg till Torrevieja förra sommaren. Jag tycker hemsidan var väldigt smidig och den visade all information om flygrutten, flygtid osv. Jag valde att inte gå på det billigaste alternativet. Jag tog det snabbaste möjliga för lägsta pris.

  5 av 5 solar till Momondo.

  • admin
   |

   Hej Juan.

   Kul att du, precis som vi, också tycker att Momondo är bra.

   Mvh admin på Torreviejaguiden.se

 2. Prillan
  |

  Hej Torreguiden.

  Nästa vecka skall jag äntligen flyga till Torrevieja igen 😀
  Jag har testat en massa olika jämförelsesajter för att jämföra flyg till Torrevieja och hitta det billigaste.
  Eftersom flygresan är såpass kort så kände jag astt jag vill välja det billigaste. Komfort är inte så viktigt för min del. Jag vet inte riktigt varför jag skriver detta. Jag ville egentligen bara tacka för en bra guide 🙂
  Mvh

  • admin
   |

   Hej Prillan.

   Tack för ditt fina omdöme om vår sajt om Spaniens pärla.

   Mvh admin på Torreviejaguiden

 3. Pregar
  |

  Hejsan.

  Mycket fin sida och en fin guide till Torrevieja.
  Jag måste säga att jag ångrar inte en sekund att jag flyttade till Torrevieja i början av förra året 2017 och 2018 kommer att bli underbar.

  Mvh Pregar

  • admin
   |

   Hej Pregar.

   Tack och lycka till!

   mvh admin på Torreviejaguiden

 4. Juan
  |

  Hejsan.

  Jag vill bara säga hur förälskad jag är i torrevieja.
  Flyger dit om 3 veckor igen och skall stanna hela sommaren.
  Jag köpte mig ett litet radhus för 2 år sedan och det är det bästa jag gjort. Med tanke på hur billigt det är att flyga ner till och hem från torre så är det nästan lika billigt som att ha en sommarstuga i Sverige.

  Mvh Juan

  • admin
   |

   Hej Juan.

   Va roligt att du hittat till Torrevieja och att du stortrivs. Jag tycker också att det är fantastiskt där nere.

   Mvh admin på Torreviejaguiden

 5. Krister
  |

  Hallojsan.

  Fin sida om mitt älskade Torrevieja.
  Som pensionär är denna plats helt perfekt. Man flyger snabbt och lätt ner och det kostar endast småpengar.
  Det är ofta som flygbolagen har deals där man kan få biljetter ner för en spottstyver.

  Mvh Krister

  • admin
   |

   Hej Krister.

   Jag instämmer i allt du skriver ovan om Torrevieja och att flyga till staden.

   Mvh admin på Torreviejaguiden

Skriv en kommentar eller tipsa oss om något