Om du skall köpa eller sälja bostad nere i Torrevieja så är det väldigt mycket att tänka på.
Som svensk är det mycket lagar och regler som skiljer sig mot hemma i Sverige.
I Spanien krävs det att man har extern juridisk hjälp. I Sverige hjälper ju mäklaren dig med allt det juridiska men så fungerar det ej i Spanien. Eftersom det är krångligt att förstå allt med spanska regler, lagar och skatter så vill du såklart ha en svensktalande jurist nere i Spanien som hjälper dig.
En svensktalande jurist hjälper dig att förstå hur saker och ting fungerar.

Även du som redan har en bostad nere i Torrevieja behöver årlig juridisk hjälp för att göra den årliga deklarationen och betala den årliga skatten.

Svensk juridisk hjälp i Spanien

Spanienforum.se har en mycket bra artikel om alla de tillfällen då du behöver hjälp av en jurist nere i Spanien som bostadsägare. Läs deras artikel om svensk juridisk hjälp i Spanien  och skaffa dig en bättre förståelse för hur bostadsägande och bostadsaffärer fungerar där nere. Slarvar du med kunskapen kan det kosta dig dyra pengar.

Hitta prisvärda jurister med hjälp av Spanienforum

I den ovan länkade artikeln om juridisk rådgivning i Spanien finns ett bra formulär som du kan fylla i för att få hjälp av svensktalande jurister nere i Spanien. Spanienforums egna formulär hjälper dig att hitta en bra och mycket prisvärd kontakt som har koll på allt som gäller bostadsköp, försäljning och ägande av bostad i Spanien.

Jämför tjänster och priser på juristtjänsten

Om du redan äger en bostad i Spanien och redan har en jurist som du använder dig av kan det vara värt att jämföra kostnaden för din jurist med den som Spanienforum erbjuder. Spanienforums jurist-kontakt är nämligen väldigt prisvärd och många svenskar har bytt bort sin nuvarande jurist mot den som rekommenderas av Spanienforum.