Toscana, minst lika fint som Torrevieja

april 12, 2022
av admin
  • I samarbete med travel2.se

Ett av de vackraste landskapen i Italien; så vill många beskriva Toscana. Denna region med sin storslagna natur och sina medeltida städer är väl värd ett besök.

Natur

Toscana utgörs av 10 provinser och har därmed en varierande natur med något för alla. Här finns sandstränder för solsemestern, vackra bergskullar med skog, ängar och olivodlingar. Det finns nationalparker med vandringsleder där du kan uppleva sällsynta växter och djur.

Kultur

Är du intresserad av kultur och historia finns det flera städer i Toscana som du inte vill missa att besöka. Huvudorten Florens ger dig en kulturrik upplevelse med historia som sträcker sig till långt innan vår tideräkning. Här kan du besöka museer, butiker, restauranger och vackra parker. I staden Pisa kan du besöka det välkända lutande tornet, men också en mängd andra historiska byggnader. Siena är en annan sevärd stad där du bland annat kan titta på den årliga hästkapplöpningen varje sommar.

Mat och dryck

Gillar du vin finns det gott om vingårdar att besöka i Toscana. Härifrån kommer några av landets bästa viner. Flera vingårdar erbjuder vinprovning och på vissa av dem kan du även hyra boende och få en unik inblick i hur det är att leva, bo och arbeta på vingården. Till maten i Toscana används till stor del lokala råvaror som olivolja, charkuterier och ostar. Kött från bland annat gris, duva, hare och hjort är vanligt på menyn men det finns även vegetariskt i form av goda bönrätter. Tryffel är en delikatess i många olika maträtter, bland annat pizza, risotto och pasta.

Året runt

Toscana är fint att besöka oavsett tid på året. Sommaren bjuder på härlig sol och varma bad på de vackra stränderna, medan hösten kan vara att föredra för kulturupplevelser i städerna. Mellan april och oktober är det som varmast med minst nederbörd. Under vinterhalvåret är dagarna klara, solrika och milda även om nätterna är kyliga.

Skriv en kommentar eller tipsa oss om något