Hyra segelbåt och utforska kusten i soliga länder

oktober 21, 2020
av admin
  • Hyra segelbåt utomlands

Om du tröttnat på Torreviejas soldränkta stränder så kanske du är redo för lite nya upplevelser och destinationer.

Ett populärt sätt att resa på bland svenskar är att hyra segelbåt utomlands. Man styr då sina dagar till 100% själv & åker till nya ställen varje dag eller flera gånger om dagen. Det finns flera olika resebolag som erbjuder båtar i flertalet länder, bland annat, Spanien, Kroatien, Grekland och Italien. De hjälper dig att hitta rätt båt och även rätt destination om du inte vet det ännu.

Utforska nya vikar och hamnar är en av flera goda anledningar till att hyra segelbåtar. Det skapar en frihet och en gemenskap mellan de som ni valt att ta med på er semester. Segla mellan olika öar och stanna ute på öppet vatten och ta ett bad. Eller så hittar ni någon lite vik där vattnet är kristall blått. Det är även väldigt stor chans till att få se delfiner när man seglar.

Utforska öar, restauranger & hamnar

Utforska den lokala matkulturen eller laga maten själva ombord på båten. Eller varför inte blanda. Ni kan själva välja ifall ni vill laga maten själva eller äta på restaurang. Gillar ni ett ställe extra mycket? Det blir inga problem då ni kan stanna där hur många nätter ni vill, eller varför inte komma tillbaka senare under veckan. Om ni är osäkra på vart ni ska åka, kan ni alltid be om hjälp från lokalbefolkningen eller andra seglare. De flesta är väldigt hjälpsamma

Viktigt att tänka på är att ni har rätt certifikat och dokumentation för den båten och destination ni ska åka till, detta kan resebolaget hjälpa er med. Kolla även upp vädret, det kan finnas lokala väderfenomen som kan stöka till era planer rejält om man inte har koll på det.  Det kan vara allt ifrån vindskiften till åskstormar eller olika väder beroende på vind vinkeln.

När ni planerar en rutt kan det vara en bra ide att försöka hitta telefon nr till de olika ställena för att kolla tillgängligheten eller boka plats. Det kan bli fullt snabbt på populära ställen. En bra ide är även att ha en reservplan, ifall ni skulle möta oväntat väder eller något skulle hända.

Känner ni att ni vill ha en enklare semester?

Resebolaget som hyr ut båtarna tar hand om allt från flygbiljett till bunkring av båt, ruttplanering, matlagning. Ni får en bättre bild av vad resan kostar då det ända ni behöver betala är kvällsmat. Allt annat är inkluderat i priset.

Det ingår bland annat svensk välutbildad skeppare och värd, Diesel, hamnavgifter, flygbiljetter och transfer. Värden skämmer bort er under veckan och ser till att ni mår bra, lagar mat och fyller på kylen med dryck. Skepparen ser till att ni får besöka fantastiska ställen, självklart med 1 eller flera badstopp på vägen.

Skriv en kommentar eller tipsa oss om något