Sänk dina elkostnader när du åker utomlands

oktober 5, 2020
av admin
  • Lägg till lite brödtext (1)

När man ska åka på semester finns det stora möjligheter att spara in på de löpande kostnader man har i hemmet. En av dessa är att se över hur mycket el man konsumerar och vad man kan spara in på när man ändå inte är hemma.

Förbättra villkor och sänk priset för din el

För det första bör man se över vilket elavtal man har och om det finns möjlighet att förbättra de villkor eller priser man har. När man jämför elpris kan man enkelt se vilket abonnemang som passar just dig och hur mycket man eventuellt kan spara. Här finns också möjligheten att välja ”grön” el eller andra preferenser man kan ha, både för sig själv och miljön. Här bör man även fundera på om man vill ha ett rörligt pris eller ett fast pris för sin elkonsumtion.

Stäng av apparater

Om man ska vara borta från hemmet under en längre tid så som semester eller resa utomlands bör man tänka över vilka elektriska apparater man kan stänga av och vilka som måste vara igång. Vanligen finns det betydligt mer än just lampor att släcka innan man reser bort från hemmet. Givetvis ska man säkerställa att spis, kaffebryggare eller liknande är avstängda innan man reser. Men man bör även stänga av sin TV helt med strömbrytaren. Behöver WIFI vara igång när man är bortrest? Har man ett hemlarm eller liknade bör detta givetvis vara igång och anslutet om detta krävs, men man bör ändå fundera över vilka apparater som kan vara avstängda. Den största besparingen kan man vanligen göra genom att se över hur hemmet värms upp. Bor man i en villa med direktverkande el finns här stora besparingar att göra. Sänk värmen några grader innan du reser bort och se till att AC eller liknande luftrening är avstängd innan du lämnar hemmet. En sänkt elkostnad när du ändå inte är hemma är en besparing för både dig och miljön.

Skriv en kommentar eller tipsa oss om något