Vi vaccinerade oss hos Svea Vaccin

september 7, 2020
av admin
  • vaccine-4946480_640

Nu när coronaviruset, eller covid-19 som det också kallas, har härjat nästan hela året så fick vi på Torreviejaguiden till sist ändan ur och tog ett influensavaccin. Det är något vi tänkt på flera år men det har aldrig blivit av tidigare. vi har så här långt klarat oss undan coronan (tror vi) så nu tänkte vi att vi också skulle slippa få influensa. Det är så skönt för oss att inte behöva vara hemma från jobbet flera veckor och förlora en massa lön som vi kunnat använda till annat.

Smidigt med vaccin

Vi vaccinerade oss hos Svea Vaccin, vilket var himla bra och smidigt. De har mottagningar på en rad olika ställen, bland annat i Stockholm, Göteborg och Malmö. och det gick hur bra som helst att gå dit och få en drop in-tid nästan utan att behöva vänta. Klart mycket smidigare än att gå till en vanlig vårdcentral. Du som aldrig vaccinerat dig tidigare (eller bara gjort det när du var liten och inte minns hur det känns) ska vara säker på att det inte gör ont alls. Det är ett litet stick i huden och sen är det klart. Vaccinet ska hjälpa i mellan 3-6 månader och eftersom de värsta influensaperioderna är höst och vår så behöver vi inte ta något nytt förrän nästa år. Toppen! Vi hittade Svea Vaccin förra året när vi skulle resa till Thailand och behövde en vaccination innan vår resa. Då tipsade de oss om att det också gick att vaccinera sig mot influensan. Det finns massor av läskiga sjukdomar i Asien som man verkligen inte vill ha!

Antikroppstester

En bra sak vi upptäckte när vi var där var att de dessutom erbjöd antikroppstest för covid-19. Vi har vad vi märkt inte haft sjukdomen, men det verkar vara många som har haft det utan att ha några direkta symptom så det är ju svårt att veta. Vi hade dessvärre lite bråttom, så det kan bli att vi går tillbaka någon annan dag för att göra det. Det vore verkligen superskönt att ha antikroppar och kunna börja känna att det går att leva som vanligt igen. Även om vi inte är så rädda för egen del vore det hemskt att ha det utan att veta om det och sen smitta någon äldre som blir jättesjuk. Tydligen får man dessutom med ett intyg om man testar positivt för antikroppar. Så nästa gång någon tant gnäller på att man inte håller avstånd kan man bara visa upp det!

Skriv en kommentar eller tipsa oss om något