Att tänka på inför din resa till Torrevieja

augusti 25, 2020
av admin
  • Flyg till torrevieja

Ska du resa till Spanien kan du ta dig till den vackra kuststaden Torrevieja. Torrevieja ligger i Alicante i södra Spanien och är väldigt populärt bland svenskar för sitt behagliga klimat. Vita långa sandstränder, god mat och antika byggnader är bara några av alla anledningar till varför många väljer att spendera sin semester i denna stad.

Siesta

I Spanien har de något som heter siesta. Under siestan håller sig människorna inomhus och sover middag. Siestan pågår mellan 14.00 och 17.00. Detta innebär att många mindre restauranger, cafeer och butiker har stängt under denna tid och öppnar upp igen senare på kvällen.

Väder

Torrevieja har ett behagligt klimat året runt men det är självklart kallare på vintern. De bästa månaderna att åka och då det regnar som minst är maj-oktober Temperaturen denna period skiftar mellan 24-31°C och i november och december kan temperaturen vara upp till 21°C. Januari och februari är de kallaste månaderna då temperaturen ofta ligger på upp till 17°C. Det blir aldrig riktig vinterkyla i Torrevieja men vill du kunna njuta av sol och bad är det lämpligast att åka på sommaren.

Kontanter

Man använder fortfarande mycket kontanter i Spanien. På stränder, mindre butiker och på bussar är det oftast kontanter som gäller. Det kan därför vara bra att växa till dig lite euro här i Sverige innan du åker iväg. För köp som hotell, i butiker och på restauranger går det utmärkt med kort.

Reseförsäkring

Något som är viktigt vid alla resor du gör vare sig det är till Spanien eller till Thailand är att ha en reseförsäkring. Man vet aldrig vad som kan inträffa på en resa och det gäller att vara förberedd. En reseförsäkring är ett enkelt sätt för dig att hålla dig trygg på din semester.

Torrevieja passar alla åldrar och är för många ett riktigt paradis. Staden är definitivt värt ett besök.

Skriv en kommentar eller tipsa oss om något