Låna pengar till en resa

maj 19, 2020
av admin
  • holiday-2880261_1280

Att resa utomlands (eller i Sverige för den delen) är något som många människor drömmer om på daglig basis. Om man har en god ekonomi och de rätta förutsättningarna kanske man lyckas komma iväg på en resa varje eller vartannat år, men resor kan vara mycket kostsamma och det är inte alltid pengarna räcker till. Trots det är det ändå många som lyckas komma iväg och detta tack vare de många olika låneformerna som finns på marknaden. Med hjälp av ett lån kan du finansiera din resa och få komma iväg och njuta av sol och bad, så väl som stadsliv och kultur. Kanske är det en vinterresa med skidor och snowboard som du är ute efter?

Om du ska ansöka om ett lån för att resa finns det två olika låneformer som du bör sikta in dig på. Det är antingen privatlånet eller snabblånet som troligtvis kommer att passa dig bäst. Många researrangörer och flygbolag erbjuder sina egna kreditkort, men räntan kan vara hög och villkoren dåliga. Visst är det inte säkert att alla flygbolag har dåliga kreditkort, men genom ett lån får du en annan trygghet och du har dessutom möjlighet att snabbt kunna jämföra de olika lånen så väl som bankerna – mot varandra.

Hur fungerar ett lån till en resa?

Om du ansöker om ett privatlån eller ett snabblån så behöver du inte förklara för banken eller långivaren vad du ska använda pengarna till. Du kan således ansöka om ett lån, få det beviljat och därefter boka din resa direkt om du så skulle önska. Avbetalningarna för ett snabblån eller ett privatlån sker månatligen. Varje månad måste du därför se till att du har tillräckligt mycket pengar på kontot, så att autogiro kan dras.

Ansöker gör du enklast via internet. Det är helt kostnadsfritt att ansöka om ett lån och det enda som krävs är att du fyller i dina uppgifter korrekt och att en kreditupplysning tas. Det är via kreditupplysningen som banken eller aktören kommer att kunna se om du har en tillräckligt bra kreditvärdighet eller inte. Det går att få ett privatlån trots betalningsanmärkningar sedan tidigare och det går även att få ett privatlån eller snabblån utan UC.

Oavsett vad du väljer för typ av lån till din resa så är det viktigt att du jämför innan du väljer. Du kan jämföra på egen hand, men det är tidskrävande och jobbigt. Du måste ha flera banker och långivares hemsidor uppe samtidigt och bläddra fram och tillbaka väldigt mycket. Dessutom kommer du att behöva ansöka om flera lån för att se ditt exakta låneerbjudande. Det betyder att flera olika kreditupplysningar kommer att tas, något som absolut inte är bra för kreditvärdigheten.

Jämför ditt reselån på en jämförelsesajt

Det tveklöst bästa sättet att hitta ett bra lån till din resa är genom att använda sig av en jämförelsesajt. Ett exempel på en sådan sida är Axo Finans, där du snabbt och enkelt kan hitta det bästa lånet för just dig och din resa eller ditt sällskap.

Vad är det då som är så viktigt med att jämföra? Till att börja med så är det enbart via en jämförelse som du kommer att kunna se vilken bank som är beredd att erbjuda dig just det belopp som du vill ha, och till den löptid som du önskar. Det är dock inte den främsta anledningen till att en jämförelse ska göras. Att betala alldeles för mycket i ränta är inte ovanligt. Ju sämre kreditvärdighet som du har, desto högre ränta kommer du också att få. Tar du första bästa lån som du kommer över bara för att säkerställa att dina resa blir av, så kan du behöva dras med skyhöga avgifter i efterhand.

En jämförelsesajt hjälper dig att snabbt se vilken bank som kan ge dig den bästa räntan. Titta på den månatliga räntan så väl som den effektiva räntan och glöm inte bort löptiden. Här rekommenderar vi dock att du inte är allt för fokuserad på enbart siffror, utan att du även tar dig en titt på de allmänna villkoren som banken har. Kommer du t.ex. att kunna lösa in ditt lån i förtid och vad gäller om du ångrar ditt lån innan du har hunnit använda något av det? Detta är viktiga saker att ta reda på och med hjälp av en jämförelsesajt så blir jobbet enklare.

Att jämföra lån till din resa är helt kostnadsfritt och du binder inte upp dig till något förrän du har valt att signera ett eventuellt lånelöfte. Idag sker majoriteten av signeringar med hjälp av bankID. Det är en mycket trygg och snabb metod som säkerställer att du kan få dina pengar på kontot så fort som möjligt. Du slipper vänta på att posten ska göra sitt jobb och kan således beställa din resa mycket snabbare.

Utöver att jämföra långivare och banker bör du räkna ut hur mycket lånet kommer att kosta dig varje månad. Du behöver inte räkna själv eftersom det finns smarta och enkla kalkylatorer som beräknar räntekostnader åt dig. Kostnaden/räntan är det absolut viktigaste att kolla upp innan du lånar pengar till resan. Du måste veta med säkerhet att du har råd att betala tillbaka lånet i tid.

Skriv en kommentar eller tipsa oss om något