Att upptäcka runt omkring Torrevieja

januari 29, 2020
av admin
  • Playa del Cura

Att Torrevieja ligger oss varmt om hjärtat råder det ingen diskussion om. I denna artikeln tänkte vi dock lyfta blicken lite och spana på vad som finns att upptäcka utanför den blomstrande stadens gränser.

Givetvis finns det mycket att uppskatta för oss “hispanofiler” – från Pedro Almodovars innovativa filmkonst till Salvador Dalis banbrytande målningar; från en enastående paella till en smarrig gazpacho; från undersköna stränder till pulserande stadsliv – men många av oss en förmåga att snöa in på samma resmålen i detta underbara land. Av den anledningen tänkte vi lyfta blicken från underbara Torrevieja och undersöka vad som finns att utforska utanför stadens gränser.

Det bästa sättet att upptäcka dessa områden är givetvis med hjälp av en hyrbil. För den som planerar att införskaffa ett kreditkort att samla resepoäng med och andra förmåner, finns här en jämförelsesajt för kreditkort hos olika banker där man snabbt får en överblick över deras erbjudanden.

Alicante

Detta är en annan underbar kuststad bara några mil från Torrevieja. I anrika Alicante, som har varit bebott i över över 7 000 år, finns givetvis en hel del häftiga historiska platser att besöka. Just nu pågår exempelvis en utgrävning av den romerska staden Lucentum. Sedan har vi så klart det gamla slottet Castillo de Santa Bárbara belägrat på ett av stadens berg och bjuder besökaren en fantastisk stadsutsikt. Att slottet har sina anor från 800-talet talar för dess historiska signifikans.

Murcia

Likt Alicante bjuder regionen (och staden) Murcia på en hel del sevärdheter för spanienälskaren. Exempelvis har vi den 20 kilometer långa landtungan La Manga, som bjuder på den vackra lagunen Mar Menor (lilla havet) där sol och bad utlovas. Sedan har vi också den imponerande katedralen Cathedral de Santa Maria och det mysiga torget Plaza de las Flores.

Cartagena

Söder om Torrevieja hittar vi denna fantastiska kuststad som bjuder på ännu mer historia och kultur för resenären. Här finns exempelvis en romersk amfiteater, ett morianskt slott och ruinerna från en sönderbombad katedral från 1200-talet. Dessutom finns ett pulserande nattliv, slående bergsmiljöer och underbara stränder. Mycket att se och göra med andra ord!

Ja, det finns onekligen en hel del att upptäcka utanför Torreviejas gränser. Utöver ovanstående tips hittar du massor av stränder och mysiga platser att besöka längs kusten. Så ta gärna lite extra tid på dig när du åker till de närliggande städerna och passa på att insupa den vackra naturen. Det är värt det. 

Skriv en kommentar eller tipsa oss om något