Tandblekning på resan

januari 17, 2020
av admin
  • Paseo Maritimo Juan Aparicio

I samarbete med tandblekning.co

Att göra en tandblekning på plats i Sverige är ofta inget man tänker så mycket på. En tandblekning är något av en standardåtgärd och det är inte heller speciellt dyrt, riskabelt eller svårt. I Sverige kan en tandblekning göras hos tandläkaren eller så kan man köpa speciella kit och göra tandblekningar hemma.

Vad är ett tandblekningskit?

Ett kit för tandblekning innehåller skenor och den vätska eller gel som behövs för att tänderna ska bli några nyanser vitare. Ofta innehåller kitet också en tandborste samt en speciell tandkräm som hjälper till med blekningen. Ofta är kitet utformat med mindre tuber och behållare som också går att ta med på resan.

Att göra tandblekning utomlands

Att göra en tandblekning utomlands kan kännas lite riskabelt. Man vet inte hur tandvården fungerar, vilka produkter de använder och så vidare. Om man redan börjat bleka tänderna hemma i Sverige kan det också vara dumt att gå över till andra preparat. Då är det klokt att ha med sig ett tandbleknings-kit i resväskan. Man kan då fortsätta sin process med tandblekningen i planerad takt och njuta av vita tänder också under tiden man befinner sig utomlands.

Om något mot förmodan skulle gå fel med tandblekningen kan man kontakta en tandvårdsmottagning i det land man befinner sig i för att få hjälp. Att något skulle gå fel är dock mycket osannolikt eftersom att kitet har tydliga instruktioner.

Fördelar med att ha ett tandbleknings-kit med sig

En fördel med att ha med sig tandbleknings-kitet är att du inte behöver göra något uppehåll i din tandblekning. Dessutom kan det ofta uppstå lite extra missfärgningar på tänderna under en resa när man äter och dricker gott. Då kan du enkelt gå till ditt hotell och snabbt få dina tänder ett par nyanser vitare igen utan att behöva betala extra för det.

Skriv en kommentar eller tipsa oss om något