Torrevieja – kuriosa

september 19, 2019
av admin
  • Torrevieja stenbrunn

Torrevieja är en stad som ligger på Costa Blanca i södra Spanien. Det är en kuststad vid Medelhavet, söder om Alicante och rakt öster om Murcia. I stadens historia var detta en ort där fiske och saltutvinning ur gruvor var det som gällde. Torrevieja ligger nämligen mellan havet och två större saltsjöar.

Torrevieja har under slutet av 1900-talet och senare blivit ett populärt resmål för många britter, irländare, tyskar och skandinaver. Hit åker många för att semestra eller köpa sig en bostad. Just Torrevieja var år 2004 den stad/kommun i Spanien där flest britter bosatt sig. På skoj kallas staden ibland ”the costa del Yorkshire” just på grund av antalet personer med brittisk härkomst som bor eller semestrar här.

En av Spaniens pärlor

Den som söker värme på sommaren kan med fördel välja Torrevieja som resmål. Här är medeltemperaturen runt 30 grader under sommarmånaderna och i januari när det är som kallast ligger snittet på strax över 16 grader. Detta gör staden till ett skönt resmål även under vintern.

Det finns mycket att upptäcka för den som reser till provinsen Alicante och närmare bestämt Torrevieja. Här finns många stränder vid havet och flera golfbanor runt omkring staden. Här finns också ett antal olika marknader där det går att fynda allt ifrån kläder till frukt och mat. Marknaderna är öppna under olika dagar så shoppingmöjligheterna är stora.

På matfronten finns det en hel del kulinariska upplevelser att hitta här. Staden har ett brett utbud av restauranger av olika typer. Traditionella spanska maträtter, liksom skandinaviska och brittiska rätter, är lätt att hitta i staden.

Den som söker kulturupplevelser har också flera alternativ att välja mellan. I Torrevieja finns ett populärt zoo där shower och föreställningar visas, och den som vill svalka sig kan ta ett dopp i poolen som också finns på området. Staden är dessutom full av konst och har ett naturhistoriskt museum som är väl värt ett besök.

Skriv en kommentar eller tipsa oss om något