Hetaste fotbollsmatcherna i Spanien

januari 13, 2023
av admin
  • Namnlös design – 2023-01-13T103659.551

Spanska La Liga är rankad som världens näst bästa och du behöver inte åka särskilt långt från Torrevieja för att se fotboll i världsklass. Med Elche extremt nära finns det ett La Liga-lag runt hörnet och någon timme norrut finns heta matcher i Valencia. I denna artikel går vi igenom allt du behöver veta om de hetaste matcherna som finns i Spanien när det kommer till fotboll.

Använd en oddsbonus för att oddsa på fotbollsmatcherna

Det finns som vi kommer att gå igenom massor av fotbollsmatcher att upptäcka i La Liga. För dig som inte har möjlighet att se matcherna på plats utan istället vill titta på matcherna hemma kan det vara bra att hämta en oddsbonus för att få ut mer av sin spelupplevelse. Vi kan varmt rekommendera välkomstbonusar.eu som har all information du behöver om bonusar för att få ut mer av sin betting. Ofta kan det ge en bättre spelupplevelse att ha oddsat på matchen som man tittar på, framförallt vid scenariot att man inte har ett favoritlag.

FC Barcelona mot Real Madrid – El Clasico

Den som har tid och pengar bör helt klart ta resan upp längs kusten till Barcelona för att se matchen mellan FC Barcelona och Real Madrid. Detta är helt klart en match som ger det där lilla extra och det är rankad som en av fotbollsvärldens hetaste matcher. Lagen är ärkerivaler och det är mycket mer än bara två fotbollslag som möter varandra. 

Real Madrid har övertaget med fler ligatitlar och duktigt mycket fler titlar i Champions League. Men varje match lever sitt egna liv och därför är det också så spektakulärt när de möter varandra. Framförallt på Camp Nou som är det “riktiga” El Classico. 

Valencia mot Villarreal – Derby de la Comunitat

Resan till Valencia är mycket kortare från Torrevieja än vad det är att åka hela vägen till FC Barcelona. Och du ska helt klart se till att besöka ett derby mellan Valencia och Villarreal. Regionens två bästa klubbar går alltid häftiga bataljer. Valencia hade sin storhetstid i början av 00-talet med final i Champions League såväl 2000 som 2001. Men Villarreal har tagit kliv och blivit ett lag att räkna med i spansk fotboll. De har gått förbi Valencia i hierarkin och tog sin första stora trofé när de vann Europa League 2021. 

Hércules vs Elche – Alicante Province Derby

Detta möte är ännu närmare Torrevieja men tyvärr är det sällsynt med dessa derbyn numera. Anledningen är att Hércules numera huserar i fjärdedivisionen medan Elche spelar fotboll i La Liga. Det har inneburit att det kan dröja innan vi får se dessa lagen möta varandra igen. Hoppet står till att de får varandra i Copa del Rey någon gång för när dessa lag ställs mot varandra blir det riktigt bra derbyn. Tyvärr har det gått nästan 40 år sedan vi fick se lagen mötas på högsta nivå men bägge lagen har spenderar 20+ år i toppen så det finns hopp om att det kommer att inträffa igen. 

Real Oviedo vs Sporting Gijon – The Asturian Derby

Det lilla pittoreska området i norra Spanien huserar två häftiga lag i fotbollsspanien. Oviedo och Gijón har endast 3 mil mellan varandra vilket gör att det är en utpräglad rivalitet som finns mellan lagen. Här kan man verkligen prata om ett lokalderby på riktigt. Vanligtvis känner fansen till både klubbarna stolthet att vara från regionen men när det är derby läggs detta åt sidan och fullt fokus ligger på att vinna derbyt. Det har inte sällan avspeglat sig genom fighter mellan fans på gatorna inför derbyn. Detta är ett av de mer häftiga derbyn som finns i Spanien. 

Skriv en kommentar eller tipsa oss om något