Torrevieja fortsätter vara populärt

november 23, 2022
av admin
  • pexels-valentine-kulikov-10780712

Torrevieja fortsätter att vara en favorit bland svenskar. Vi har tittat närmare på vad det är som egentligen fortsätter att lockar.

Torrevieja är en relativt sett liten kuststad i Spanska regionen Alicante. Som är en av de mest populära turistdestinationerna i landet är den känd för sina långsträckta stränder, tillgängliga hotell och omfattande utbud av restauranger och sevärdheter. Tillgänglighet och frihet är för många två begrepp som sätter stämpel på vistelsen.

Då staden är belägen längst den varma kusten Costa Blanca har den unika förutsättningar för bad. Det särpräglat varma klimatet har gjort Torrevieja känt som den spanska stad med de högsta snittemperaturerna vilket i ett svenskt perspektiv innebär sommarvärme även på vintern. För många är detta skäl nog att ha den som såväl semesterfavorit som vinterboende.

Men är det verkligen bara värmen som lockar? Vi har kikat på några av de saker som gör att såväl svenskar som andra väljer att år efter år återvända till Torrevieja.

Unikt tillgänglig kuststad

En stor fördel är att området i egenskap av turistmål växte väldigt snabbt vilket gjorde att efterfrågan på väl fungerande infrastruktur och resemöjligheter blev stor. Att ta sig till Torrevieja är därför väldigt enkelt. Med en charter söderut så kan man vara på plats inom några timmar. Redo att utforska och uppleva eller bara vara.

Bad- och havsupplevelser

Det går knappast att tänka på Torrevieja utan att tankarna glider till vattenupplevelser. Dels på grund av platsen läge och klimat, men även då det har vattenrelaterade upplevelser är en del av områdets ekonomi. Vattenland, parker, vattenfordon och allt annat som man kan tänka sig finns tillgängligt på en och samma plats.

En chans att bara vara

Spanien är väl känt för dess öppna och tillgängliga kultur. För många är det en ovan upplevelse att det är helt naturligt att nattetid ta med barnen på ett spontant restaurangbesök. För den som är van med ett samhälle vars osynliga gränser är högst påtagliga innebär Torrevieja en direktportal till en mer avslappnad existens. Ta dagen som den kommer och bestäm själv vad ni vill göra.

Museum och parker

Torrevieja bjuder på många sceniska vandringsleder, parker och naturupplevelser. Oavsett om det är en promenad i staden eller ett besök i ett av utkanternas gruvområden så är man garanterad att se något nytt. Enligt många är deras återkommande marknader ett måste. Man hittar även ett varierat utbud av små och lite större museum som vittnar om områdets speciella ställning i vår samtid.

Skriv en kommentar eller tipsa oss om något