Så får du tillgång till svensk TV i Torrevieja

januari 5, 2022
av admin
  • asdfsadf

Du har säkerligen varit med om att ligga på stranden en fin dag eller i sängen hemma sent om kvällen och vilja se dina svenska favoritprogram. Då har du nog också blivit besviken över att detta inte varit möjligt från några av dina enheter eller streamingtjänster. Detta beror helt enkelt på att din IP-adress är lokaliserad i Torrevieja och inte hemma i Sverige.

Det är alltså på grund av att din IP-adress är i Spanien och inte i Sverige som du inte kan se på svensk TV på semestern. Men du behöver inte oroa dig. Det finns sätt att kringgå dessa regionsbegränsningar – nämligen med hjälp av en bra VPN-tjänst.

I följande artikel kommer vi gå igenom vad en VPN-tjänst är, hur den används och hur du kan använda dig av en VPN-tjänst för att se svensk TV när du befinner dig i vackra Torrevieja.

Se svensk TV med en VPN

Kanske vill du se ett avsnitt av en serie som inte finns tillgängligt när du är uppkopplad på spanska Netflix. Eller så försöker du komma åt en svensk playtjänst som inte går att tillgå från Torrevieja. Kanske SVT- eller TV4Play. Då kan en VPN av god kvalitet hjälpa dig få tillgång till en eller flera svenska favoriter, om det så är serier, filmer, dokumentärer eller sport.

Idag finns det ett enormt utbud av VPN-tjänster. Men bara en handfull av dessa bör övervägas. Några VPN-tjänster kommer inte kunna vara behjälpliga med det du önskar, eftersom de inte hittar IP-adresser på svensk mark. Men det finns ett par stycken VPN-tjänster vi rekommenderar, och du hittar en översikt över VPN-tjänster för detta ändamål här. Dessa VPN-tjänster har alltså svenska servrar samtidigt som de har bra hastigheter och är enkla att använda sig av.

Så använder du en VPN

Att lära sig att använda en VPN-tjänst kan verka som en skrämmande uppgift om du aldrig använt dig av en VPN tidigare. Lyckligtvis är det betydligt enklare än många tror. Nedan går vi igenom hur du gör det steg-för-steg.

1. Hitta en bra VPN-tjänst

Om du vill lära dig hur man använder en VPN-tjänst är det allra första, och det viktigaste, steget att välja rätt VPN-tjänst. Det är som sagt viktigt att VPN-tjänsten möjliggör att koppla upp sig på en svensk IP-adress, men också att den är kompatibel med din enhet och går att tillgå till ett rimligt pris.

2. Installera en VPN-tjänst

Oavsett vilken typ av enhet du använder bör det vara enkelt att installera och konfigurera tjänsten. Vanligtvis måste du ladda ner programmet, gå igenom installationsprocessen som vanligtvis inte tar mer än några få minuter och sedan logga in på programmet med ditt VPN-konto.

3. Välj en svensk server

Till sist ska du välja en svensk server att koppla upp dig på. När detta är gjort kan du streama svenska filmer och serier trots att du befinner dig 4 timmar väck.

Så fungerar VPN-tjänster

VPN står för “Virtuellt Privat Nätverk” och beskriver möjligheten att upprätta en skyddad nätverksanslutning när man använder offentliga nätverk. VPN krypterar din internettrafik och döljer din online-identitet. Detta gör det svårare för tredje parter att spåra din aktivitet online och stjäla din personliga information. Krypteringen sker i realtid.

En VPN döljer din IP-adress genom att låta nätverket omdirigera den via en speciellt konfigurerad fjärrserver som drivs av en VPN-tjänst. Det betyder att om du surfar online med en VPN blir VPN-servern källan till din data. Det betyder också att din Internetleverantör och andra tredje parter inte kan se vilka hemsidor du besöker eller vilken data du skickar och tar emot online.

En VPN-tjänst kan således användas för att tillgå regionalt webbinnehåll som annars inte är tillgängligt där du befinner dig. Standardanslutningar använder nämligen lokala servrar i landet för att bestämma ens plats. Det betyder att man inte kan komma åt svenskt innehåll när man är i Torrevieja, och inte kan komma åt spanskt innehåll när du är hemma i Sverige. Eftersom en VPN kopplar upp dig på en annan server lurar du din enhet att du befinner dig hemma i Sverige trots att du ligger och steker på stranden i Torrevieja. Då kan du streama hur mycket svensk tv du än önskar!

Skriv en kommentar eller tipsa oss om något