Drömresa i Spanien

september 19, 2019
av admin
  • playa-del-papagayo-2437597_960_720

(Samarbete med Interhome.se)

Spanien är landet med många olika valmöjligheter. Det gäller oavsett om man är intresserad av att uppleva den spanska kulturhistorian i Madrid, åka på solsemester till Mallorca, uppleva ett modernt Marbella eller uppleva kulinarisk puls i Barcelona. Spanien är landet med olika städer som har skiftande attribut.

Bil längs kusten

En personlig drömresa hade varit en resa med bil längs Spaniens kust, i synnerhet den spanska östkusten, där jag under resan stannar till i större och mindre städer för att få uppleva de olika stadstyperna. Föreställ dig att börja i norra östkusten av Spanien för att få uppleva de mindre städernas byggnader och monument från svunna tider. Därefter går resan vidare till Barcelona, staden med shopping, puls och oändliga möjligheter till att äta gastronomisk mat. I den här häftiga staden hade jag velat bo som lokalbefolkningen, för att verkligen få uppleva staden som stadens folk gör och ett bra sätt är genom att hyra lägenhet. På Interhome.se finns prisvärda boenden över hela Spanien att hyra, något som är perfekt vare sig man befinner sig i småstaden eller staden som aldrig sover. Nästa destination på resan hade varit Torragona och en utflykt till amfiteatern i staden. Tänk dig en kvällsföreställning av musik i närheten av det här upplysta monumentet med ett glas fylligt spanskt rödvin. Definitivt en kväll att minnas. Nästa stopp är Sant Carles de la Ràpita, en mindre stad vid fantastiska badvikar och här vill jag hyra ett hus precis vid vattnet. Hela dagen ska gå ut på att bara njuta av vattnet och solen, kanske dessutom att ta en promenad längs strandpromenaden eller ner i marinan. Nästa stopp på resan är en av Spaniens största städer, nämligen Valencia. I staden föreställer jag mig hur jag strosar runt på gatorna och går mellan att besöka kyrkor till små mysiga tapasställen på trånga gator. I Valencia hade det varit drömmigt att få hyra en lägenhet på de trånga gatorna där grannarna hänger tvätt mellan fasaderna. Dessutom vill jag vakna upp och äta frukost för att se hur staden väcks till liv utanför fönstret. Resan hade gärna fått fortsätta efter det här, men jag hade dessutom kunnat tänka mig att stanna några extra dagar i Valencia.

Att resa utomlands är idag mycket enklare än tidigare, då både flygresor, boende och restaurangbesök är något som kan bokas via internet. Det gör att man som konsument kan vara mer medveten om pris och att genom uthyrning av bostad från exempelvis privatpersoner ta del av en riktig upplevelse av landet.

Skriv en kommentar eller tipsa oss om något