Samla lånen och minska utgifterna

augusti 14, 2019
av admin

I samarbete med Enklare.se

Har du tänkt på hur vanligt det är att köpa saker på avbetalning? Det är allt från hemmabioanläggningar, tv-apparater, sängar, bilar, telefoner, möbler och datorer. Ja, det mesta helt enkelt. Det kostar ju så lite att avbetala på det hela, några hundra i månaden, så det känns inte så mycket, eller hur?

Räkna ihop alla saker du betalar på och ta en titt på vilka räntor och andra avgifter du betalar per kredit eller per lån. Har du dessutom sms-lån är risken stor att du har en väldigt hög ränta. Här försvinner många av dina surt förvärvade pengar upp i rök. Skulle du sedan halka efter med en betalning tickar kostnaden på väldigt snabbt och blir du arbetslös kan du få svårt att betala på alla dina lån. Detta kan du förhindra genom att samla lånen.

Hur samlar man lånen?

Kort sagt tar du ett nytt lån, stort nog för att täcka alla de andra smålånen som du har på olika håll, och betalar in alla dessa. Det du sedan har kvar är ett enda lån, en uppläggningsavgift, en betydligt mer fördelaktig ränta och en enda faktura istället för fem, sex stycken per månad.

För att göra det väldigt smidigt för dig kan du samla dina lån istället. Enklare.se hjälper dig att jämföra olika lånegivare för att du ska få den bästa räntan och du får dessutom bara en enda kreditupplysning tagen, istället för en per lånegivare om du hade sökt på egen hand.

För att ha ett ännu bättre utgångsläge kan det vara en bra idé att ha med din partner som medsökande på lånet. Det blir två löner istället för en som lånegivarna tittar på, och det känns tryggare för dem.

Skulle du ha skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten finns det ändå möjlighet för dig att ansöka, det är upp till lånegivarna att bestämma om de vill låna ut pengar till dig eller inte.

Samla dina lån, sänk dina onödiga kostnader och för en bättre framtida ekonomi, sluta handla på kredit eller ta smålån! Ta kontrollen över din ekonomi!

Skriv en kommentar eller tipsa oss om något